Wil je ook snel jouw rijbewijs online theorie rijbewijs halen ? Lees snel verder voor de beste tips en trucs om snel te slagen voor jouw theorie rijbewijs. Als eerst informatie over het theorie rijbewijs, wat is het theorie rijbewijs ? En waarom moet je een theorie rijbewijs halen, het theorie examen rijbewijs categorie B. Het examen voor rijbewijs categorie B word afgenomen door het CBR en bestaat 40 meerkeuze vragen waarvan er maximaal 5 fout mogen beantwoord.

Rijbewijs online theorie rijbewijs halen

Sinds 1 maart 2009 is het theorie examen verdeeld in 3 onderdelen.

  • gevaarherkenning
  • zelfstandigheid
  • milieubewust rijde

Het theorie examen bestaat uit 30 vragen over de verkeersregels, gevaarherkenning 25 vragen en verkeersinzicht 10 vragen. Een goede tip om deze vragen goed te beantwoorden is door de vragen rustig door te lezen en de foute antwoorden weg te strepen. Het examen duurt circa 3 kwartier en de vragen hebben een tijdslimiet dus je kan er niet uitgebreid voor gaan zitten. Ook kun je via het internet jouw rijbewijs online theorie rijbewijs halen, zo ben je zeker weten goed voorbereid . Ook zijn er rijscholen die ondersteuning en begeleiding bieden bij het oefenen en behalen van het online theorie rijbewijs. Een goede rijschool heeft praktijklokalen waar je verkeerslessen kunt volgen, een verkeersinstructeur behandeld hierbij verschillende verkeerssituaties. Dit is zeker aan te raden hierdoor krijg je meer inzicht en zul je het verkeer beter begrijpen.

Theorie examen tips

Voordat je het praktijk examen mag afleggen moet je wel eerst slagen voor het theorie examen, deze is 12 maanden geldig binnen deze tijd moet je het praktijk examen rijbewijs gehaald hebben. De kosten voor het afleggen van het theorie examen bij het CBR zijn 33,50 dit is een aanzienlijk bedrag reken als het niet lukt om te slagen kan het een lasten post worden. Op rijbewijs online hebben we handige tips en advies om te slagen voor jouw theorie rijbewijs. Een handige tip om te slagen is zoveel mogelijk lesmaterieel verdelen in dagdelen, zodat je iedere dag een beetje bij beetje kan leren. Dit werkt veel beter dan alle lesmateriaal in een keer doornemen.

Een goede tip voor het slagen voor het theorie examen, dit geldt ook voor het praktijk examen is om voldoende nachtrust te hebben. Dus ga op tijd naar bed en gebruik geen alcohol en verboden middelen deze kunnen ernstige schade aanrichten aan je hersencellen. Dit kan ervoor zorgen dat het geheugen in inzicht minder stabiel is tijden het examen.